BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Πέστροφες Στο Φούρνο Με Αρωματικά Βότανα

Υλικά: Για δυο πέστροφες 
2 πέστροφες (να διαλέξετε της πιο μεγάλες)
1 ματσάκι Σέλερι χοντροκομμένο
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 κλωνάρια ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα 
10 κλωνάρια ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη 
2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο καυτερό
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο
2 χοντρές φέτες λεμονιού κομμένες στα τέσσερα (να μην είναι κερωμένο)
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
Τον χυμό από δυο λεμόνια
Αλάτι
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
Επί του έργου: 
Πρώτη ημέρα: (χρόνος 10 λεπτά)
Καθαρίζουμε της πέστροφες, της αλατίζουμε, της ρίχνουμε πιπεράκι μαύρο , και μπόλικο γλυκό κόκκινο.
Βάζουμε μέσα στην κοιλιά τους αλατάκι ,λίγο πιπεράκι, τα κομμάτια του σκόρδο, και του λεμονιού, της τυλίγουμε σε μεμβράνη και της βάζουμε στο ψυγείο.

Δεύτερη μέρα: (χρόνος 1 ώρα μαζί με το ψήσιμο) 
Βγάζουμε της πέστροφες από την μεμβράνη και της βάζουμε σε ένα ταψί οπός είναι με την γέμιση.
Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε τα καρότα, το Σέλερι, την ρίγανη, την μαντζουράνα, της πατάτες, τα κρεμμυδάκια, το μπούκοβο, την ντομάτα, τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και με αλατάκι και τα ανακατώνουμε μετά τα ρίχνουμε στο ταψί γύρο από της πέστροφες τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε και δύο ποτήρια νερό, της βάζουμε στον φούρνο στο πιο χαμηλό σημείο στους 250 βαθμούς τα αφήνουμε να ψηθούνε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, όταν το νερό τελειώσει ανεβάζουμε το ταψί πιο επάνω για να μας κοκκινίσουν λίγο η πέστροφες .

Την συνταγή αυτήν τη έκανα πριν από λίγες μέρες και είναι φανταστική, τα λαχανικά και τα αρωματικά χόρτα ήτανε παραγωγής μου από τον λαχανόκηπο που έχω.
Την μαντζουράνα, την ρίγανη, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι, τα σκορδάκια, αλλά και μαϊντανό, δυόσμο, κάρδαμο, άνηθο, και αλλά μπορεί ο καθένας να τα έχει σε γλάστρες στο μπαλκόνι του, και να τα έχει φρέσκα και χωρίς φυτοφάρμακα κάθε στιγμή στην διάθεση του.
Κάποια στιγμή στην στήλη ο λαχανόκηπος του Τολίνιο θα δημοσιεύσω οδηγίες για το χώμα και τον τρόπο σποράς τους.
Καλή σας όρεξη

Υ.Γ και μην αγχώνεστε αν δεν πετύχει η συνταγή η δεν σας αρέσει όλο και θα υπάρχει στο σπίτι σας λίγο τυρί με ψωμί αν πεινάτε πολλή και αυτά θα είναι εξίσου νόστιμα

Από το βιβλίο  Άπαντα Τολίνιο Η δικιά μου Ιθάκη 

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger