BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Τουλουμπάκια

Υλικά: για 50 τεμάχια 
450 γρ. αλεύρι
6 αβγά
15 γρ. ηλιέλαιο
500 ml νερό
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι
2 λίτρα νερό
2 κιλά ζάχαρη
500 γρ. γλυκόζη
1/2 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού
Eκτέλεση 
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό ώσπου να έχουμε ένα ομογενές μείγμα.
2. Βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά.
3. Αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα, τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη δουλεύουμε με τα χέρια.
4. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
6. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
7. Έπειτα, το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
8. Γεμίζουμε με ζύμη μια σακούλα γαρνιρίσματος (κορνέ) με το μεγαλύτερο στόμιο.
9. Βάζουμε πολύ λάδι (η αυθεντική παραδοσιακή συνταγή λέει για  σουσαμόλαδο) σε τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά.
10. Αρχίζουμε να πιέζουμε τη ζύμη με τη σακούλα γαρνιρίσματος πάνω από το τηγάνι, έτσι ώστε να πέφτει κατευθείαν στο καυτό λάδι
11. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια της ζύμης.
12. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε αμέσως στο κρύο σιρόπι που ετοιμάσαμε.
13. Αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα και μετά σερβίρουμε.

Από το βιβλίο  Άπαντα Τολίνιο Η δικιά μου Ιθάκη


Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger