BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Κεφτεδάκια Με Σάλτσα (Σαλτσαλού Κιοφτέ)


  • 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κρασί
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι μπαχάρι

ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά , τον βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες για να βγούνε τα αρώματα και να σφίξη, και μετά τον πλάθουμε .
Μπορούμε αν θέλουμε να τους τηγανίσουμε και στο λάδι που θα μίνι από το τηγάνισμα, να κάνουμε την παρακάτω σάλτσα
4 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι ζάχαρη αν θέλουμε
 Αλάτι όσο θέλουμε
Λίγο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνα νερό αν θέλουμε αντί για πελτέ βάζουμε 1 φλιτζάνα χυμό ντομάτας
Και όλα μαζί αυτά τα υλικά τα ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι για να βράσουνε, και τα ανακατώνουμε καΐλα για να διαλυθούνε όλα.

Μπορούμε να κάνουμε της εξής παραλλαγές.
1/ να βράσουμε την σάλτσα με τα υλικά στο λάδι που τηγανίσαμε του κεφτέδες και τα τελευταία 5 λεπτά να ρίξουμε μέσα και του κεφτέδες
2/ να μην τηγανίσουμε τα Κεφτεδάκια αλλά να τα βράσουμε μαζί με την σάλτσα σε αυτήν την περίπτωση ρίχνουμε μέσα και ½ φλιτζάνα ελαιόλαδο.

Από το βιβλίο  Άπαντα Τολίνιο Η δικιά μου Ιθάκη

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger