BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Χοιρινό Ρολό

Τι θα χρειαστούμε
Ένα κομμάτι πανσέτα 40χ30 περίπου πόντους και πάχους 1 πόντο
(να πούμε τον κρεοπώλη να διαλέξει ένα με πολύ ψαχνό και λίγο πάχος]
1 κοτόπουλο (να μας το ετοιμάσει ο κρεοπώλης αν δεν μπορούμε μόνοι μας για ρολό)
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη                                               100 γραμμάρια καπνιστό τυρί τριμμένο
10 φέτες προσούτο η 4 φέτες παστουρμά
στην μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοσίταρο (τσιμένι το βάζουμε μόνο εάν δεν βάλουμε παστουρμά και βάλουμε προσούτο)
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο πιπέρι η μείγμα πιπεριών
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι όσο θέλουμε
Ετοιμασία
Πλένουμε και στεγνώνουμε την πανσέτα μετά την απλώνουμε σε ταψί και της ρίχνουμε και από της δυο πλευρές μοσχοσίταρο, πιπέρια, ρίγανη, αλάτι, και γλυκό πιπέρι, προσέχοντας να πάνε παντού το πόσο θα ρίξουμε εξαρτάτε από το πόσο πικάντικο το θέλουμε στην συνέχεια το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο να το ψήσουν λίγο τα μπαχαρικά.
Την άλλη μέρα το απλώνουμε σε ταψί απλώνουμε επάνω του το προσούτο η τον παστουρμά σε λεπτές φέτες και μετά το κοτόπουλο και τα τριμμένα τυριά στην συνέχεια το τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό και το περνάμε από τον ειδικό σωλήνα για να μπει στο φιλέ.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για τρεις περίπου ώρες ανάλογα πως το θέλουμε.
Γύρο του μπορούμε να ρίξουμε πατάτες που γίνονται πολύ νόστιμες γιατί απορροφούν το ζουμάκι από το ρολό.
Πιο νόστιμο είναι όταν το τρώμε κρύο από το ψυγείο

Από το βιβλίο  Άπαντα Τολίνιο Η δικιά μου Ιθάκη


Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger