BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Κεφτέδες ντροπαλοί

Συνταγή πρώτη.  
Βήμα πρώτο .
 Υλικά για ένα κιλό κιμά :
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
Δυο κουταλάκια του γλυκού αλάτι 
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 
Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 
Ένα κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στο μπλέντερ 
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι 
Μια φλιτζάνα ψίχα από ψωμί η ένα φλιτζανάκι φρυγανιά τριμμένη 
Μισό φλιτζανάκι ελαιόλαδο 
Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού 
Προαιρετικά : Ψιλοκομμένο μαϊντανό – μπούκοβο καυτερό - κύμινο – κόκκινο γλυκό πιπέρι 

Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω υλικά και λίγο πριν τελειώσει το ζύμωμα ρίχνουμε και το ελαιόλαδο, όπως γίνετε πάντα στους κιμάδες το λάδι το ρίχνουμε τελευταίο. 
Μην ξεχνάμε ότι γενικά στους κιμάδες το καλό ζύμωμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα πρέπει να ανακατωθούν πάρα πολύ καλά τα υλικά για να μπόρεση το καθένα να δόση τα χαρακτηριστικά του. 
Σκεπάζουμε το σκεύος με τον κιμά με μια μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο κατά προτίμηση μέχρι την άλλη μέρα για να βγούνε όλα τα αρώματα. 
Στην συνέχεια την άλλη μέρα το βγάζουμε από το ψυγείο τον ξανά ζυμώνουμε λίγο ακόμα και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες μας στο σχήμα και μέγεθος που θέλουμε. 

Βήμα δεύτερο Υλικά: 
Τέσσερα -πέντε αυγά όσα χρειαστεί 
Μισό κουταλάκι αλάτι 
Στην μύτη μαύρο πιπέρι 
Μισό κιλό φρυγανιά τριμμένη 
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι πολύ καλά σαν να κάνουμε ομελέτα. 
Σε ένα ταψί απλώνουμε φρυγανιά πάχους περίπου έναν πόντο. 
Παίρνουμε έναν έναν τούς κεφτέδες και τούς βουτάμε και από τής δυο πλευρές στο αυγό, στην συνέχεια τούς απλώνουμε επάνω στο ταψί με την φρυγανιά φροντίζουμε να μην είναι στριμωγμένη, αν δεν χωράνε τούς κάνουμε σε δυο δόσεις. 
Αφού απλώσουμε μια δόση κεφτέδες τούς πασπαλίζουμε από επάνω με φρυγανιά φροντίζοντας να πάει φρυγανιά παντού, στην συνέχεια παίρνουμε έναν έναν κεφτέ και τον μαλάζουμε ελαφρά με της παλάμες μας για να στερεοποιηθεί καλά η φρυγανιά και να φύγει αυτί που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με αυγό και φρυγανιά, στην ουσία τούς περνάμε δυο φορές από το αυγό και δυο φορές από το ταψί με την φρυγανιά και τελειώσαμε. 
 Συνταγή δεύτερη: 
Αλλάζουν μόνο τα υλικά: 
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
1/2 κιλό κιμά χοιρινό 
Ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μπλέντερ 
1/2 φλιτζάνα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο 
2 κουταλάκια αλάτι 
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 
1 κουταλάκι κοφτό τριμμένο κύμινο 
1 κουταλάκι κοφτό μπαχάρι 
2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα Κρήτης 
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι 
3 κουταλιές ελαιόλαδο 
 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πόλι καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για μια ώρα μετά ξανά ζυμώνουμε λίγο και ακολουθούμε το δεύτερο βήμα. 
Τώρα αν είναι να τούς φάμε την ίδια ώρα μπορούμε να τούς κάνουμε τηγανητούς που γίνονται φανταστικοί προσέχουμε μόνο να μην είναι πολύ χοντρή, όχι περισσότερο από δυόμισι πόντους πάχος ο λόγος είναι ότι η φρυγανιά με το αυγό αρπάζουν γρήγορα και πρέπει να προλάβει και ο κιμάς μέσα να βράση στους ατμούς του. 
Αν τούς κάνουμε χοντρούς σαν μεγάλα μπιφτέκια τότε μπορούμε να τούς κάνουμε στον φούρνο η να τούς παγώσουμε για άλλη φορά. 
Γίνονται φανταστική είτε στον φούρνο είτε στο τηγάνι με τηγανητές πατατούλες. 
Καλεί επιτυχία για ποτό συνιστώ μπίρα Βεργίνα παγωμένη και αν έχουμε και βαρελίσια ακόμα καλύτερα αν δεν έχουμε τίποτα και το νεράκι είναι υπέροχο 

 Από το βιβλίο Άπαντα Τολίνιο Η δικιά μου Ιθάκη

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger