BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Πώς να κάνετε Θρακιώτικο πατσά

Πώς να κάνετε Θρακιώτικο πατσά
Πώς να κάνετε Θρακιώτικο πατσά . 
Βασικά η συνταγή που θα σας γράψω είναι μια προσωπική συνταγή πατσά, και η μόνη της σχέση με την Θράκη είναι ότι είμαι κι εγώ Θρακιώτης . 
Μπορώ ώμος να εγγυηθώ σε όπιον την κάνει πώς δεν έχει δοκιμάσει καλύτερο πατσά όσες φορές έχω κάνει την συνταγή και όση την δοκίμασαν (και είναι πάρα πολύ) έμειναν ενθουσιασμένη. 
 Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσετε. 

Τι θα χρειαστούμε: 
Μια μεγάλη χύτρα ταχύτητος. (δεν έχω δοκιμάσει σε κατσαρόλα προφανώς ώμος θα θέλει περισσότερη ώρα βράσιμο και σίγουρα θα χάνι σε γεύση )
1 κιλό μοσχαρίσιο μάγουλο. 
3 η 4 ανάλογα το μέγεθος χοίρινα πόδια έτυμα καθαρισμένα. 
Ένα πολύ μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια. 
Μια κουταλιά της σούπας καλά γεμάτη κόκκινο γλυκό πιπέρι. 
Δυο κουταλιές της σούπας ξύδι . 
Μια κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι . 
Δυο σκελίδες σκόρδο. 

Επί του έργου: 
Πλένουμε το μάγουλο και τα πόδια για να φύγουν τυχών βρομιές και κοκαλάκια.
Βάζουμε τα κρέατα στην χύτρα προσέχοντας να μην περνάνε την χύτρα πιο πάνω από την μέση, αν δεν μας χωράνε όλα τα βράζουμε σε δυο δόσεις.
Βάζουμε στην χύτρα νερό που ίσα ίσα να σκεπάζει τα κρέατα .
Ρίχνουμε μέσα και το καθαρισμένο κρεμμύδι όπως είναι ολόκληρο.

Και ξεκινάμε το βράσιμο. 
Στην αρχή το βράζουμε με ανοιχτό καπάκι για λίγο για να μπορέσουμε να το ξαφρίσουμε στην συνέχεια και αφού μαζέψουμε τον αφρό κλίνουμε την χύτρα και βράζουμε όπως ξέρουμε. Προσωπικά το βράζω στην χύτρα περίπου μια ώρα με κλειστό καπάκι και την πίεση στο δυο αυτό σε χύτρα ταχύτητος Fissler αυτό που θέλουμε είναι όταν τελειώσει το βράσιμο τα πόδια να έχουν σκορπίσει από τα κόκαλα, αν έχει γίνει αυτό τότε θα είναι έτυμο και το μάγουλο.
Στην συνέχεια χωρίζουμε τα κρέατα από το ζουμί και καθόμαστε και τα ξεκοκαλίζουμε, κόβουμε τα κρέατα σε μπουκιές και πετάμε τα κόκαλα, και σουρώνουμε το ζουμί, το κρεμμύδι αν θέλουμε το πετάμε αν θέλουμε το αφήνουμε.
Βάζουμε πάλι στην χύτρα το ζουμί και το τεμαχισμένο κρέας και ρίχνουμε το σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι, και το κόκκινο γλυκό πιπέρι, και τα ξαναβράζομαι προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα αναλόγως πόσο πηχτό θέλουμε τον πατσά προσωπικά εγώ τον κάνω πηχτό.
Βράζουμε τον πατσά για ένα μισάωρο καθαρού βρασμού, δοκιμάζουμε το αλάτι και τον φέρνουμε στα μέτρα μας.
Αν σας αρέσει κατά το δεύτερο βράσιμο ρίξτε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού καυτερό μπούκοβο . Καλή σας όρεξη.
 Από το βιβλίο Άπαντα Τολίνιο Η δικιά μου Ιθάκη

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger