BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Πως να κάνετε Λαχματζούν - How to make Lahmacun

Λαχματζούν 

Υλικά: 
 500 γρ. αλεύρι
 30 γρ. μαγιά
 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Λίγο νερό

 Εκτέλεση: 
 Για τη ζύμη: 
Αδειάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε δυνατά για αρκετή ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσες μπάλες και τις αφήνουμε να «σταθούν» σε ζεστό μέρος, για ½ ώρα περίπου, για να φουσκώσουν.

Υλικά για τη γέμιση: 
 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (όχι πολύ στεγνό περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά), 2 κρεμμύδια τριμμένα Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 1 ντομάτα ώριμη πολτοποιημένη ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

 Για τη γέμιση: 
Αναμειγνύουμε πολύ καλά τον κιμά με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, την ντομάτα, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανοίγουμε μια-μια τις μπάλες της ζύμης με τον πλάστη σχηματίζοντας μεγάλες στρογγυλές πίτες πάχους ενός δαχτύλου. Απλώνουμε στις πίτες μια λεπτή στρώση γέμισης και τις τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Ψήνουμε τις πίτες για 8-10 λεπτά στους 270°C στην κάτω θέση του φούρνου. Μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές στην γέμιση σύμφωνα με τα γούστα μας και την φαντασία μας, ακόμα και με διάφορες γλυκές κρέμες.

Από το βιβλίο Άπαντα Τολίνιο Η δικιά μου Ιθάκη 

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger