BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Κοτόπουλο Tabaka, με πικάντικη σως, βότανα και μυρωδικά

Ο ερχομός του Αυγούστου στη Μόσχα μοιάζει με μια γλυκόπικρη στιγμή του καλοκαιριού. Είναι η εποχή που τελειώνουν τα κεράσια και ξεκινάει η σεζόν των δαμάσκηνων, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι, ήρθε η ώρα για tkemali, τη θαυμάσια καυκασιανή γλυκόξινη σάλτσα δαμάσκηνου με σκόρδο, κόλιανδρο, και άνηθο. Η σάλτσα tkemali είναι το τέλειο συμπλήρωμα για το κοτόπουλο Tabaka. 



Το όνομά του προέρχεται από τη γεωργιανή λέξη tapha που σημαίνει βαρύ τηγάνι, τον τρόπο δηλαδή που μαγειρεύονται συνήθως τα πουλερικά στη γεωργιανή κουζίνα. Πρόκειται για ένα καλό και απόλυτα ταιριαστό πιάτο για το δείπνο του Σαββατοκύριακου. Η συνταγή του είναι εύκολη και προτιμώ να την φτιάχνω με μικρά κοτόπουλα ή κοτόπουλα κορνουάλης, που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερα λιπαρά.
Αυτό το πιάτο κάνει θραύση στη Ρωσία, και σε πολλά καταστήματα τα κοτόπουλα έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ αυτή την εποχή. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένοι περίπλοκοι τρόποι αναδίπλωσης των φτερών στο στήθος, αλλά αυτό δεν με πολυαπασχολεί. Βγάλτε το κόκκαλο από το στήθος και είστε ήδη στα μισά του δρόμου. Καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι προετοιμασίας του κοτόπουλου Tabaka, γίνεται μεγάλη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να το φτιάχνουμε στη σχάρα ή το τηγάνι, αν θα πρέπει να το μαρινάρουμε ή απλά να τρίψουμε από πάνω το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Είμαι λάτρης της σχάρας αλλά στην προκειμένη περίπτωση προτείνω το τηγάνι, γιατί η σχάρα δεν μπορεί να προσφέρει την τραγανή γεύση και ο καπνός της ψησταριάς δεν πολυταιριάζει με τις γεύσεις Tabaka. Όσο για το μαρινάρισμα ή το τρίψιμο, επιλέγω τη διπλωματική οδό προτείνοντας να κάνουμε και τα δύο: Ποτέ δεν υπήρξε κοτόπουλο που να μην έχει εμπλουτιστεί η γεύση του από λίγο μαρινάρισμα, όπου το απαλό «λουτρό» σκόρδου, ελαιολάδου, και βοτάνων εμποτίζουν τέλεια το κρέας.

Διαβάστε την συνταγή στην: Σύγχρονοι Ρωσία

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger