BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Ο χωροχρόνος διαμορφώνεται σε έναν φαύλο κύκλο; Η το Σύμπαν έχει μια «χρυσή αναλογία» που κρατά τα πάντα σε τάξη;


Οι ερευνητές της Νότιας Αφρικής λένε ότι και το σύμπαν διέπεται από την  «χρυσή αναλογία»
Λένε ότι ο ίδιος ο χώρος και ο χρόνος ορίζονται από την παρούσα μαθηματική σταθερά
Ο λόγος - 1.618 - βρίσκεται πέρα ​​από τη φύση στα φυτά, και τους τυφώνες, αλλά και σε ολόκληρο το σύμπαν
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει να κάνει και με τον ίδιο των  χωροχρόνο
Μερικοί επίσης έχουν προτείνει πως το σύμπαν μας μπορεί να ήταν το μοναδικό στο πολυσύμπαν που έχει αυτή την αναλογία γιαυτό και μπόρεσε να σχηματισθεί


Η κοσμική σταθερά γνωστή ως  «χρυσή τομή», έχει βρεθεί στο σχήμα των τυφώνων, στους χαυλιόδοντες των ελεφάντων και σε όλη την φύση, αλά  και στους γαλαξίες.
Τώρα οι ερευνητές λένε ότι η αναλογία αυτή παρατηρείται επίσης στην τοπολογία του χώρου-χρόνου, που επηρεάζει ολόκληρο το σύμπαν στο σύνολό του.
Και λένε ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει τα πάντα στο σύμπαν , από το χώρο-χρόνο την χημεία και την βιολογία.


Η έρευνα διεξήχθη από τον Δρ Ιαν Boeyens στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια και των Δρ Φράνσις Thackeray του Πανεπιστημίου του Witwatersrand στην Νότια Αφρική.
Λένε ότι η χρυσή αναλογία - 1.618 - μπορεί να θεωρηθεί ότι σχετίζεται όχι μόνο με τις πτυχές των μαθηματικών, αλλά και για τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία και την τοπολογία του χώρου-χρόνου.
Και αυτό μπορεί να υπαγορεύσει πώς ορισμένα πράγματα στο σύμπαν παίρνουν σάρκα και οστά.


Η χρυσή αναλογία, εκπροσωπούμενη από το ελληνικό γράμμα «φ», λέγεται ότι είναι είναι μια μαθηματική σχέση μεταξύ δύο όψεων ενός αντικειμένου.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τεχνητά:  
Για παράδειγμα, ορισμένοι καλλιτέχνες του 20ου αιώνα την χρησιμοποιούσαν για το σχήμα στα πορτραίτα τους από τη μεγάλη πλευρά προς τη μικρή πλευρά.
Πίστευαν ότι ο λόγος αυτός δημιούργησε μια αισθητικά ευχάριστη εμφάνιση.
Αλλά ο λόγος δεν είναι μόνο τεχνικώς έχει βρεθεί επίσης ότι δημιουργείται  και μέσα στη φύση στους μίσχους των φυτών, στους σκελετούς των ζώων και ούτω καθεξής.
Και το σχήμα του σπιράλ, επίσης, φαίνεται να ακολουθεί τη χρυσή αναλογία. Αυτό υποδηλώνει ότι τα γεωμετρικά σχήματα στο σύμπαν τελικά υπόκειται  σε αυτήν την μαθηματική σταθερά.
«Μια πειστική επιχειρηματολογία για την υιοθέτηση του κοσμικού χαρακτήρα  της χρυσής αναλογίας μπορεί να γίνει με βάση την πανταχού παρουσία των λογαριθμικών σπειρών," γράφουν οι ερευνητές.

Θεαματικά παραδείγματα περιλαμβάνονται στους σπειροειδείς γαλαξίες (M51), στους αμμωνίτες, στο σχήμα του Ναυτίλου στα κοχύλια, στους τυφώνες  και στην κατανομή των πλανητών.»
Οι ερευνητές προτείνουν ότι ο λόγος που αυτή η αναλογία είναι πανταχού παρον είναι γιατί στην πραγματικότητα είναι μια ιδιότητα του χωροχρόνου.

«Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι η θεωρία της σχετικότητας και η κβαντική θεωρία μπορούν πλέον να ενσωματωθούν, και συνδέονται αριθμητικά με την αξία μιας μαθηματικής σταθεράς. 
Το γιατί το σύμπαν ακολουθεί αυτόν τον κανόνα, ωστόσο, δεν είναι γνωστή.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι το τέλειο σύμπαν μας είναι απλώς μια ευτυχής σύμπτωση και, σύμφωνα με την θεωρία του πολυσύμπαντος, υπάρχει ένας άπειρος αριθμός από άλλα σύμπαντα που δεν σταθήκαν και τόσο τυχερά. 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην http://www.dailymail.co.uk/Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger