BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Κάνε επενδύσεις

Κάνε επενδύσεις
- Μην εξαρτάσαι από ένα εισόδημα. Κάνε επενδύσεις για να δημιουργήσεις μια δεύτερη πηγή.

- Αν αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι, σύντομα θα πουλήσεις πράγματα που χρειάζεσαι.

- Μην αποταμιεύεις ότι έχει μείνει μετά τις δαπάνες, αλλά ξόδεψε ότι έχει απομείνει μετά την αποταμίευση

- Ποτέ μην δοκιμάζεις το βάθος ενός ποταμού και με τα δύο πόδια. Ποτέ μην βάζεις όλα τα αυγά σε ένα καλάθι

- Η τιμιότητα είναι ένα πολύ ακριβό δώρο. Μην το περιμένεις από φτηνούς ανθρώπους

- Είναι πολύ καλύτερο να αγοράσετε μία υπέροχη εταιρεία σε μια δίκαιη τιμή από  μια δίκαιη εταιρεία σε μια υπέροχη τιμή

- Κάποιος κάθεται στη σκιά σήμερα, επειδή κάποιος άλλος φύτεψε ένα δέντρο εδώ και πολύ καιρό
- Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας. Η επένδυση δεν είναι το παιχνίδι όπου ο πολύ έξυπνος κερδίζει τον λιγότερο έξυπνο.

- Για να επενδύσεις με επιτυχία, δεν χρειάζεται να γνωρίζεις από beta, αποτελεσματικές αγορές, σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου ή αποτίμηση δικαιωμάτων προαίρεσης. Αυτό, βέβαια, δεν είναι η επικρατούσα άποψη στις οικονομικές σχολές. Κατά την άποψή μου, όποιος μελετάει τις επενδύσει χρειάζεται μόνο δύο κύκλους  μαθημάτων να μάθει καλά : Πώς να αξιολογεί μια επιχείρηση και πώς να σκέφτεται σχετικά με τις τιμές της αγοράς.

- Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ταλέντο έχεις ή πόσο πολύ προσπαθείς. Ορισμένα  πράγματα απλά χρειάζονται τον χρόνο τους. Δεν μπορείς να γεννήσεις ένα μωρό σε ένα μήνα με το να πάρεις εννέα έγκυες γυναίκες.

- Μια contrarian προσέγγιση είναι εξίσου ανόητη ως στρατηγική, όσο και να ακολουθούμε συνέχεια αυτό που κάνει το πλήθος. Αυτό που χρειάζεται είναι η δικιά μας σκέψη, όχι να παρακολουθούμε τους άλλους. Δυστυχώς, οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να σκεφτούν. Πολλοί το κάνουν.

- Έχω υποσχεθεί στους μετόχους, τους οργανισμούς αξιολόγησης και στον εαυτό μου, υπό την διεύθυνση μου η Berkshire να έχει πάντα επαρκή διαθέσιμα. Δεν θα άλλαζα τον ύπνο μου, ακόμη και μια νύχτα, για την πιθανότητα επιπλέον κερδών.

- Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί, είναι όταν μια σπουδαία εταιρεία μπαίνει προσωρινά σε μπελάδες. Θέλουμε να τους αγοράσουμε την περίοδο που βρίσκονται στο κρεβάτι του χειρουργείου.

- Τίποτα δεν καταπραΰνει τον ορθολογισμό, όσο τα πολλά χρήματα που έχουν αποκτηθεί αβίαστα. Μετά από αυτή την μεθυστική εμπειρία, συνήθως λογικοί άνθρωποι παρασύρονται σε απερίσκεπτες ενέργειες.

- Εάν δεν είστε πρόθυμοι να αγοράσετε μια μετοχή για τα επόμενα δέκα χρόνια, μην σκεφτείτε να την αποκτήσετε ούτε για δέκα λεπτά.

- Προσπαθώ να αγοράσω μετοχές σε επιχειρήσεις τόσο θαυμάσιες που ακόμα και ένας ηλίθιος μπορεί να τις διοικήσει. Αργά ή γρήγορα, κάποιος θα βρεθεί.

- Προσπάθησε να είσαι φοβισμένος όταν οι άλλοι είναι άπληστοι και άπληστος μόνο όταν οι άλλοι φοβούνται.

- Ο Isaac Newton ήταν μία μεγαλοφυΐα. Αλλά το ταλέντο του δεν επεκτάθηκε στις επενδύσεις: Έχασε μια περιουσία στην φούσκα της Νότιας Θάλασσας. Όπως είπε ο ίδιος αργότερα  "Μπορώ να υπολογίσω την κίνηση των άστρων, αλλά όχι τη τρέλα των ανθρώπων».

- Ο Ben Graham μου δίδαξε ότι «τιμή είναι αυτό που πληρώνεις. Αξία είναι αυτό που παίρνεις». - Ο χρόνος είναι ο φίλος μιας υπέροχης επιχείρησης και ο εχθρός της μετριότητας

- Η Wall Street είναι το μόνο μέρος που οι άνθρωποι οδηγούν Rolls-Royce για να πάρουν συμβουλές από εκείνους που παίρνουν το μετρό

- Αν όλο το παιχνίδι είχε να κάνει με το τι έγινε στο παρελθόν, τότε οι πιο πλούσιοι άνθρωποι θα ήταν βιβλιοθηκάριοι.

- Ο πιο χαζός λόγος να αγοράσεις μια μετοχή είναι επειδή ανεβαίνει.

- Το ρίσκο προέρχεται από το να μην ξέρεις τι κάνεις

- Κανόνας Νο 1: ποτέ μην χάσεις χρήματα. Κανόνα Νο. 2: μην ξεχνάς τον κανόνα Νο 1

- Κρατήστε τα πράγματα απλά και να μην αλλάζετε τα όρια. Όποιος σας υποσχεθεί γρήγορα κέρδη, απαντήσετε με ένα γρήγορο «όχι».

- Έμαθα πολλά από το βιβλίο The Intelligent Investor, το οποίο αγόρασα το 1949. Η ζωή μου άλλαξε με αυτήν την αγορά. Από όλες τις επενδύσεις που έχω κάνει ποτέ, αυτή ήταν η καλύτερη

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger