BREAKING NEWS

Διδακτικές ιστορίες και μύθοι

Θα ήθελες να ξέρεις

Δημοφιλή Μουσικά Βίντεο

Παράξενα και Ανεξήγητα .

Διατροφή .

Ιστορικά .

Παράξενα .

Ο Επιμένων Ελληνικά

Διάφορα Κόλπα και Κατασκευές

Ο Μοναχός

δεν ήταν τάχα άστρα αλλά πρόβατα
Ένα βράδυ καλοκαιρινό, καθότανε ο μοναχός στην αυλή του σπιτιού του και κοίταζε τον ξάστερο ουρανό και συλλογιότανε, πόσα να είναι τάχα τα άστρα του ουρανού ; 
 Κάποιο βράδυ ξάστερο χωρείς φεγγάρι αποφάσισε να τα μετρήσει, κάθισε λοιπών στην αυλή του και ξεκίνησε το μέτρημα. Ένα, δυο, τρία, τέσσερα , μέχρι να φτάσει στο είκοσι ξέχασε από που είχε αρχίσει. Δεν το έβαλε όμως κάτω και ξανά προσπάθησε, και ξαναπροσπάθησε, πάντα όμως μπερδευότανε και δεν θυμότανε από που άρχιζε και που σταματούσε. 
Ήτανε σε απόγνωση του είχε γίνει εμμονή να μάθει πόσα ήτανε τα άστρα του ουρανού. Κάποια στιγμή του ήρθε μια ιδέα, να χωρίσει τον ουρανό με γραμμές σε ένα χαρτί, και να τα βάλει κατά ομάδες και αριθμούς έτσι ούτως ώστε κάθε βράδυ να μετρά μια ομάδα να σημειώνει τον αριθμό, και ούτω καθεξής, του φάνηκε καλή ιδέα και είπε από το επόμενο βράδυ να βάλει το σχέδιο του σε εφαρμογή.  
Το πρώτο βράδυ λένε τάχα μου πως τα πήγε καλά όπως και το δεύτερο. Όσο περνούσανε η μέρες όμως κάτι δεν πήγαινε καλά, τα σύνορα και η ομάδες που είχε σχεδίαση στο χαρτί δεν συμφωνούσανε με αυτά που έβλεπε στον ουρανό, τελικά τα παράτησε και πήγε να κοιμηθεί κάτι θα σκεφτότανε αργότερα. 
 Κοιμήθηκε ο μοναχός, και ονειρεύτηκε, και είδε όνειρο παράξενο, που τον έκανε να πεταχτεί από το κρεβάτι του. 
 Είδε τάχα, πως τα άστρα που της προηγούμενες νύχτες προσπαθούσε να μετρήσει, δεν ήταν τάχα άστρα αλλά πρόβατα και πως ο ίδιος ήτανε ο ποιμένας τους. Και πως καθόταν σε μια πλαγιά και τα πρόσεχε και εκείνα ήσυχα έβοσκαν. Και τότε ξαφνικά ( μέσα στο όνειρο πάντα )κατέβηκαν λύκοι από την απέναντι πλαγιά, και άρχισαν να του παίρνουν τα πρόβατα. Τρόμαξε τόσο πολύ που ξύπνησε και άρχισε να σκέφτεται το όνειρο, δεν μπόρεσε όμως να βγάλει άκρη και ξανακοιμήθηκε μονολογώντας, να προλάβαινε τουλάχιστον να τα μετρήσει. 
 Λένε τώρα τάχα, πως το ίδιο βράδυ σε χώρα πολύ μακρινή κάποιος άλλος μοναχός, ένας μοναχός πιστός; ένας μοναχός που ήταν μόνος; πάλι δεν ξέρω είδε και αυτός όνειρο διαφορετικό όμως. Είδε τάχα πως ανακάλυψε χώρα μακρινή και πλούσια με πολλά δάση, με πολλά ζώα, με εδάφη γόνιμα, και πως εκείνος καθόταν σε μια βουνοπλαγιά και την καμάρωνε. Και ήθελε λέει να την κάνει δικιά του. 
Γιατί λέει μια τέτοια πλούσια χώρα δεν γίνεται να μην έχει και έναν άρχοντα. Και άρχισε να σκέφτεται, και να κάνει σχέδια, για το πως θα μπορούσε να την κάνει πιο όμορφη. Ξεκίνησε λέει πρώτα να βάλει μια τάξη, γιατί του φάνηκε πως υπήρχε μεγάλη αταξία. 
 Την πρώτη μέρα, σκέφτηκε να βάλει σε μια τάξη τους κοκκινολαίμηδες που πετούσαν γύρο του, και έκαναν τόσο μεγάλη φασαρία που δεν τον άφηναν να σκεφτεί και να κάνη σχέδια για την νέα του χώρα, και ήτανε και πολύ, εκατοντάδες χιλιάδες, μπορεί και εκατομμύρια. Άρχισε λοιπόν, άλλους να τους κλείνει σε μεγάλα κλουβιά, για να πηγαίνει λέει ο κόσμος να τους ακούει που κελαηδάνε, μέχρι και κυνήγια οργάνωσε. 
 Ημέρα Πρώτη 

 Την δεύτερη μέρα αποφάσισε να ασχοληθεί με τους βούβαλους. Ήτανε και αυτί χιλιάδες και καταστρέφανε τα σπαρτά, αυτούς τους μάντρωσε σε στάβλους άλλους τους έκανε χαλιά, άλλους πανωφόρια, άλλους κονσέρβες, σκεφτότανε να κάνει και εξαγωγές. Μέχρι και τραπέζι τους γείτονες έκανε. 
 Ημέρα Δεύτερη 

 Την τρίτη μέρα την αφιέρωσε στα δάση, ήτανε τόσο πυκνά που δεν μπορούσες να περάσεις από ανάμεσα τους άρχισε να κόβει δέντρα και με την ξυλεία έκανε καλύβες, έπιπλα, και χίλια δυο χρήσιμα πράγματα, μέχρι και στα γειτονικά βασίλεια έστειλε, ξερίζωσε όλους τους θάμνους, και ότι άλλο τον εμποδαγε στα σχέδια του, άνοιξε δρόμους, έκανε πλατείες, και κτίρια μεγαλοπρεπή, για να φιλοξενεί του υψηλούς καλεσμένους του. 
 Ημέρα Τρίτη 

Την τέταρτη μέρα, είπε να ασχοληθεί και με τους ποταμούς, για τη ήταν άγριοι και κάνανε καταστροφές όταν πλημμύριζαν, μερικούς τους άλλαξε την κύτη, άλλους τους έκανε φράγματα για να μαζεύονται τα νερά για τα σιντριβάνια και να πλένουνε και τα κάρα, της λίμνες μερικές της ξέρανε άλλες της έκανε πάρκα αναψυχής, έβαλε και βάρκες για βόλτες, οργάνωσε και ψαρέματα με φίλους.
 Ημέρα Τέταρτη 

 Την πέμπτη μέρα, βρήκε ένα φίδι μέσα στο παλάτι του, κάτι που τον ανησύχησε, και είπε να ασχοληθεί λίγο και με τα ζώα. Γιατί δεν ήταν δυνατών να τριγυρνάν έτσι αδέσποτα όπου θέλουν, εκείνος στο κάτω κάτω ήταν ο άρχοντας. Έτσι λοιπών εξέδωσε διάταγμα να μπούνε όλα σε πάρκα, και σε κλουβιά, απαγορεύονταν να τριγυρνανε όπου νάνε χωρείς άδεια. Όσα σιλαμβανονταν να τριγυρναν χωρείς άδεια, θα τουφεκίζονταν. Επιτέλους μπορούσαν και οι καλεσμένοι του, να θαυμάσουνε τα ζώα της χώρας του με ασφάλεια. 
 Ημέρα Πέμπτη 

 Την έκτη μέρα το πρωί καθότανε στην βεράντα του παλατιού του και αγνάντευε την χώρα του, όλα του φάνηκε πως τα είχε ταχτοποιήσει καλά αλλά κάτι σαν να έλειπε και τότε κατάλαβε πως του έλειπαν οι υπήκοοι. Τη άρχοντας θα ήταν αν δεν είχε ανθρώπους να τον υπηρετούν, γιαυτό έβγαλε ανακοίνωση στης άλλες χώρες ότι ζητούνται άνθρωποι για το βασίλειο του, με ικανοποιητικό μισθό, και μεγάλες προοπτικές εξέλιξης και σταδιοδρομίας. 
 Εκεί ακριβώς ξύπνησε ο μοναχός. Και άρχισε να σκέφτεται το όνειρο που μόλις είχε δει, και το σκεφτόταν συνέχεια και συνέχεια, τόσο τον είχε απορροφήσει που κάποια στιγμή μπερδεύτηκε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να καταλάβει πότε κοιμόταν και ονειρεύονταν, και πότε ήταν ξύπνιος και σκεφτόταν το όνειρο. Δεν τον πείραζε όμως του άρεσε και έτσι. 
Τολίνιον Οδοιπορικό Τολίνιον Μύθοι 

Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαδίκτυο τα τελευταία νέα

Ελληνικό Δημόσιο

 
Copyright © 2013 Πανγαία
Powered by Blogger